Houtrot in uw kozijn of deurpost.

H

Heeft u ook last van een houtrot in uw kozijn of deurpost? Houtrot ontstaat omdat schimmels zich nestelen in een vochtige, warme omgeving. Deze schimmels tasten het hout flink aan. Het komt vaak voor dat houtrot te laat wordt opgemerkt en hierdoor kun je het complete kozijn of deurpost laten vervangen. Het is erg belangrijk dat u op tijd hier iets tegen doet zodat u geen overbodige kosten heeft door het te laten vervangen van het complete kozijn of deurpost.

Hoe kunt u houtrot erkennen?
Schimmels gaan vaak zitten op vochtige, warme gedeeltes van onderdorpels, kozijnen of deurposten. Vaak komt dit door slechte kitnaden, begroeiing, lekkage en open verstekken. Als u in uw kozijnen of deurposten blaasjes, scheurtjes of loslatende verf ziet. Dan betekend dat er vocht onder de verflaag zit. Ook kunt u houtrot herkennen aan zachte plekken in het schilderwerk in de hoeken van het kozijn of deurpost. U kunt dit niet altijd zien maar door met de achterkant van een schroevendraaier de hoeken te duwen kunt u zien of het hout meeveert. Als het hout meeveert heeft u waarschijnlijk last van houtrot.

Houtrotrenovatie goedkoper dan vervangen?
Het allerbeste is natuurlijk voorkomen van houtrot. Door regelmatig de kozijnen of deurposten goed te onderhouden, schoonmaken en eventueel schilderen kunt u al een hele hoop geld besparen. Mocht u toch al houtrot hebben in uw kozijnen of deurposten dan kunt u beter kiezen voor houtrotrenovatie. Dit omdat je een deel vervangt van het element. Tegenwoordig gebruiken schilders een duurzame methode. Door gebruik te maken van hars om de rotte plekken te vullen blijven de kozijnen of deurposten ook langer in takt. Nadat de kozijnen of deurposten zijn behandeld worden ze ook weer netjes geschilderd zodat het lijkt dat u weer nieuwe kozijnen of deurposten heeft.

Heeft u last van houtrot?
Heeft u toch last van houtrot in uw kozijnen of deurposten? Dan is het belangrijk dat u een schilder kiest met ruime ervaring. Je wilt natuurlijk niet dat u na een jaar alsnog de kozijnen kunt vervangen omdat de houtrot niet goed genoeg is verwijderd en u er vanuit ging dat dit door een goede schilder goed was gedaan. Kijk voor goede schilders in uw regio. Zoek via Google bijvoorbeeld onder de zoekterm schildersbedrijf Aalst of schildersbedrijf Eindhoven als u in de omgeving van Aalst woont. Hierdoor vindt u snel de juiste schilder bij u in de regio.