Veranda bouwen

V

Er gaat niks boven een zonnige middag in de tuin spenderen in je luie stoel. Helaas in Nederland heb je niet een heel jaar lang de mogelijkheid om dit te doen maar wanneer we in de zomer een aantal weken de kans krijgen, moet je het er ook van nemen. Het is dan ook prettig wanneer je met het zonnetje in een mooie tuin met fatsoenlijke zitplekken kan spenderen. Dit is dan ook de reden dat je tegenwoordig in steeds meer tuinen een veranda ziet. Het grote voordeel van een veranda is dat je vaak betere zitplekken hebt maar vooral dat je ook wanneer het regent maar het wel warm is de dag / avond kan spenderen in de tuin.

Tuinarchitect

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een veranda in jou tuin te laten plaatsen, gaat hier een proces aan vooraf. Allereerst is het verstandig om de tafel te gaan met een tuinarchitect, hier kan jij al jouw wensen pitchen en zal hij of zij jou laten zien wat de mogelijkheden zijn. Na dit besproken te hebben zal de tuinarchitect na een verloop van tijd terug komen met visueel beeld van hoe het eruit zou komen te zien. Vervolgens is het tijd om inkopen te doen, welke stoelen, banken wil je erin etc.

Aankleden

Wanneer je de veranda eenmaal staat en de banken en stoelen zijn binnen gekomen is die klaar voor gebruik. Echter is het natuurlijk leuker om er nog een beetje je eigen draai aan te geven met meer accessoires en aankleding. Hierbij kan je denken aan lampen, een vuur korf et cetera. Het is natuurlijk handig om licht te hebben voor wanneer je tot de late uurtjes in de veranda wilt doorbrengen. Denk eens aan een lamp met takken voet, dit past natuurlijk erg goed bij een tuin en dan valt het niet direct op dat er een lamp staat.