Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

W

Iedereen wil natuurlijk iets voor de ramen hebben hangen om de inkijk van buiten naar binnen te weren en om het zonlicht van buiten tegen te houden. Er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar als raambekleding en raamdecoratie in diverse prijscategorieën. Een van de mogelijkheden die beschikbaar zijn, zijn houten jaloezieën. Heb jij al enig idee wat je wilt voor jouw ramen?

Jaloezieën
Jaloezieën zijn horizontale lamellen die aan de binnenzijde van het raam geplaatst worden. Middels draad zijn de lamellen met elkaar verbonden. Via een trekkoord kunnen de jaloezieën open of dicht gedaan worden en middels een kantelstang aan de zijkant van de jaloezie kunnen de lamellen gekanteld worden om zo de lichtinval te kunnen veranderen. 

Materialen
De jaloezieën zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zo zijn er kunststof jaloezieën, aluminium jaloezieën en houten jaloezieën. Met allemaal hun eigen bijzonderheden en prijsklassen.

Houten jaloezieën
Tegenwoordig zie je bij veel mensen houten jaloezieën voor de ramen hangen. De houten jaloezieën hebben naast een mooie natuurlijke en strakke uitstraling meerdere voordelen. Door het hout wordt er direct en rustige strakke sfeer gecreëerd in de woning. Tevens zorgt het hout, indien de houden jaloezieën zodanig gekanteld zijn, voor isolatie. Zowel in de warme zomermaanden als in de koude wintermaanden. In de zomer houden de jaloezieën de warmte buiten, zij blokkeren het zonlicht, en de koelte binnen en in de winter wordt juist de warmte binnen gehouden en de kou blijft buiten. Dit scheelt weer in de energierekening in de wintermaanden en in de elektriciteitsrekening in de zomermaanden!

Kleuren
De houten jaloezieën zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Het is natuurlijk mogelijk om de jaloezieën de natuurlijke houtkleur te laten behouden, al dan niet gelakt. Gelakt is vaak wel makkelijker met betrekking tot het schoonmaken van de jaloezieën. Als deze gelakt zijn kan het stof er gemakkelijk met een plumeau afgeveegd worden, bij ongelakt bestaat de mogelijkheid dat het stof tussen de houtvezels gaat zitten. Is ook schoon te maken maar kost iets meer moeite. Daarnaast kunnen de houten jaloezieën in een kleur naar keuze geverfd worden. Hierbij blijven de jaloezieën de stevigheid van het hout houden alleen de wellicht saaie bruine houtkleur verdwijnt. 

Typen

Naast dat er handbediende houten jaloezieën bestaan, bestaan er tegenwoordig ook elektrische houten jaloezieën, deze kunnen vanuit de luie stoel met een afstandsbediening worden bediend om zo jouw leven makkelijker te maken.